Jag fick för ett par veckor sedan tag i billig kassler som jag frös in för att använda senare och denna helgen kändes det som det var dags att laga något med kassler. Jag har ett recept sedan innan som kommer från min frus pappa men jag ville testa lite nytt och testa laga något med mina preferenser och vad som fanns tillgängligt i kylen. Vi hade tacos igår och det blev lite ost kvar som fick åka med och sedan fanns det slatt av crème fraiche, grädde och färskost, allt åkte i för att få en god gräddig kasslerlåda. Barnen gillade det delvis men det var nog ingen direkt succé i deras ögon men jag gillade den verkligen. Tur då att resterna blir veckans matlådor för min del.
800 gram kassler
6 portioner kokt ris
1 gul lök
2 dl vispgrädde
1 dl färskost
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk fond
2 dl riven ost
1 dl dill
Koka riset, sätt ugnen på 225°, tärna kasslern och hacka löken. Blanda kassler, lök, ost, dill och ris i en ugnsfastform, blanda sedan vispgrädde, crème fraiche, färskost, dijonsenap och fond i en bunke och häll det i den ugnsfasta formen och blanda runt allt. Tillaga i 15-20 minuter mitt i ugnen