Idag var det kladdkakans dag och då får man ju försöka sig på att baka en kladdkaka. Jag är inte speciellt bra på att göra det, brukar bli en torr chokladkaka istället utan kladd. När jag började leta efter recept ville jag använda choklad i smeten istället för kakao och relativt snabbt hittade jag detta recept på köket.se av Louise Johansson som lagt upp. Hon har testat sig fram med en massa olika recept för att hitta det bästa och det är det hon lagt upp. Receptet innehåller choklad med hög kakaohalt och minimalt med mjöl för att den ska bli så krämig som möjligt, ett extra tips är att vara extra noggrann med tiden i ugnen.
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
150 gram mörk choklad
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°, hacka chokladen och lägg den i en bunke, smöra och bröa en springform. Smält smöret och häll det över chokladen, rör om tills chokladen har smält.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör sedan ner den smälta chokladen i äggsmeten. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör om försiktigt tills allt löst upp.
Häll upp smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i 18 minuter, kakan ska stelna och spricka på ytan, inuti ska den vara lös och kladdig.
Ställ den åt sidan och låt den kallna i formen, garnera med valfria bär och sikta florsocker över.