Lilla dottern var hemma idag då det var planeringsdag i förskolan, när jag hämtade henne igår sa hon att idag skulle jag och hon baka kladdkaka. Jag har gjort lite olika kladdkakor det senaste och ville testa ett nytt recept och tillsammans letade vi fram detta som finns på Lindas bak- % matskola. I receptet använde Linda mjölkchoklad men för att lyxa till kladdkakan lite valde vi att använda både vit och mörk choklad. Kladdkakan blev väldigt god och kombinationen med kola tonerna i den vita chokladen med den lite mer sträva mörka chokladen blev perfekt.
175 gram smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
200 gram chokladkaka av valfri sort
Sätt ugnen på 180°, smöra och bröa en springform (cirka 24 cm i diameter). Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna, blanda snabbt ihop allt till en slät smet. häll i smeten i formen och fördela den ut i kanterna, dela chokladen i lagom stora bitar och lägg de på ytan av kladdkakan.
Grädda mitt i ugnen i 22-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den, låt den svalna i formen och servera den sedan med lättvispad grädde.