Detta är en del av ett recept som till en kladdkaka med nougattäcke och massa färska bär, nu valde jag att bara göra kladdkakadelen denna gången. Receptet hittade jag på recept.se och är gjord på två olika sorters choklad, denna gången var det lilla dottern som hjälpte till så gott hon kunde. Hon gjorde även dekorationen med hjälp av en tandpetare som hon förde runt i cirklar runt i smeten efter vi hade blandat de två smeterna.
Mörk chokladkaka
125 gram smör
125 gram mörk choklad
2 ½ dl florsocker
1 dl vetemjöl
1 ½ ägg, rumstempererat
Vit kladdkaka
125 gram smör
125 gram vit choklad
2 ½ dl florsocker
1 citron. finrivet skal
1 dl vetemjöl
1 ½ ägg, rumstempererat
Ta fram samtliga ingredienser och två kastruller, smält smöret till respektive smet i vardera kastrull på låg värme, hacka chokladen och sätt ugnen på 175°
När smöret är smält, rör ner choklad och florsocker till respektive smet. Rör ihop kraftigt med en ballongvisp. dra av från värmen när chokladen smält och smeten är slät.
Riv citronskalet fint och rör ner i den vita chokladsmeten tillsammans med mjöl och ägg. Rör ner ägg och mjöl i den mörka chokladsmeten.
Klä en rund springform med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna. Häll i den mörka chokladsmeten i botten och häll sedan den vita chokladen ovanpå den mörka. Gör ett mönster med antingen en tandpetare eller provsticka så det blir ett marmorerat mönster.
Baka i ugnen i cirka 25 minuter, låt den sedan svalna innan den serveras med lättvispad choklad.