Yngsta dottern fyllde tidigare i veckan och hon har sedan förra året sagt att hon ville ha en kladdkaketårta när hon fyllde år. Så idag när släkten kom på kalas blev det en chokladbomb utan dess like som toppades med Polly. Receptet kommer från boken Kladdkakor deluxe som Frida Skattberg som driver bloggen Baka med Frida. Jag valde att bara göra två lager då dottern specifikt inte ville ha en hög tårta och för att minska andelen choklad (som inte är min absoluta favorit). Jag bakade kladdkakorna i mina vanliga formar på 24 cm i diameter och minskade frostingen med ¼ när jag gjorde tårtan men skriver ut receptet med enlighet hur det finns i boken.
Målet uppnåddes med råge, dottern älskade sin tårta som hon var med och dekorerade.

1 mörk kladdkaka
1 ljus kladdkaka
1 vit kladdkaka

Frosting
4 dl vispgrädde
400 gram färskost naturell
3 dl florsocker
1 ½ dl kakao
1 msk vaniljsocker

½ påse Polly (vi använde hela för att dekorera tårtan.

Baka kladdkakorna, men grädda dem i formar som är 15 cm i diameter. Låt svalna i kylskåp. Alternativt ta fram redan färdiggräddade och frysta kakor och låt tina. (Jag bakade mina kladdkakor i formar på 24 cm i diameter för att få en lite lägre tårta)

Vispa ihop grädde och färskost till ett fluff med elvisp i en bunke, tillsätt sedan florsocker, kakao och vaniljsocker och vispa ihop.

Lägg en kladdkakebotten på ett tårtfat och spritsa ett lager frosting ovanpå. Lägg på nästa kladdkakebotten och spritsa ett lager frosting ovanpå. Lägg på den sista bottnen och spackla tårtan med frosting och forma en skål på toppen med av baksidan av en sked. Fyll ”skålen” med Polly.

Låt tårtan stå i kylskåp i cirka 30 minuter, och låt den stå framme en liten stund före servering.