Återigen blev det en rabarberpaj, denna är mer tillbaka till ursprunget med en smuldeg på smör, vetemjöl, socker och salt. Receptet kommer som så många gånger innan från Lindas bakskola. Jag vet inte på rak arm vilken version jag föredrar om det ska vara en enkel version som denna eller om det ska vara med havregryn i? Båda två har sina fördelar men oftast blir det att vi gör smulpaj med havregryn för att det är smidigare,
500 g rabarber
1–2 msk strösocker
125 g smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 krm salt (kan uteslutas, men ger en förhöjd mycket god smak)
Sätt ugnen på 180°, skala och skär rabarbern i bitar (2-3 cm) och lägg de i en ugnsform på 25-26 cm i diameter.
Nyp ihop smöret med de övriga ingredienserna till en smuldeg som strös över rabarberna. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 30 minuter.