Ett recept på en sockerkaka framtaget för Nordic Ware formar som innehåller kokosmjölk låter som en sockerkaka jag bara måste ta och baka. Det finns fler recept till dessa underbara formar här.
3 ¼ dl strösocker
250 gram smör (rumsvarmt)
4 ägg
2 ½ dl kokosmjölk
1 msk vaniljsocker
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 160° Celsius om ni använder en svart form – annars 170°.
Smörj och mjöla formen. Vispa smör och socker poröst och tillsätt äggen och vispa cirka fem minuter med en elvisp. Tillsätt kokosmjölk tillsammans med mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa smeten cirka två minuter. Skeda över smeten i bakformen, fyll formen ¾ dels full och dra smeten uppåt kanterna på formen med hjälp av en sked.
Slå formen ett par gånger i bänken för att få smeten ordentligt ner i mönstret på formen. Grädda kakan 50-60 minuter. Känn efter med en sticka eller med Nordic Ware´s termometer om kakan är färdiggräddad i mitten. Låt kakan vila 10 minuter i formen. Håll formen i händerna med en handduk eller med grytlappar och skaka den några gånger tills kakan lossnar. Lägg en tallrik över formen och vänd den. Lyft formen försiktigt från kakan.