Idag var en söndag då vi bara njöt av ledigheten och jag ville inte stå allt för länge i köket, vilket så klart begränsar vad man kan laga. Dagens recept hittade jag för ett tag sedan när jag sökte efter nya sätt att tillaga falukorv på. Här kombineras den svenska falukorven med kinesiska smaker som hoisonsås, ingefära och koriander vilket gav en riktigt smakrik rätt. Receptet kommer från Göteborgsposten och i receptet använder de frysta wokgrönsaker, jag valde istället att göra min egen blandning och skriver receptet efter det.
600 gram falukorv med hög kötthalt
1 liten purjolök
3 morötter
1 broccoli
1 burk vattenkastanjer
1 burk minimajs
1 palsternacka
1 ½ dl hoisinsås (alternativt blanda 2 msk soja, 1 tsk kycklingfond och 1 dl vatten)
1 msk färskriven ingefära
1 kruka färsk koriander
Dra bort skinnet och skär falukorven i strimlor (cirka 1 cm breda), skölj purjolöken noga och strimla den fint, skala och riv ingefäran. Hacka hälften av den färska koriandern, skala och slanta morötter och palsternacka, skär broccolin i mindre buketter.
Hetta upp en gjutjärnsgryta, slå i oljan och lägg i korven. Bryn den under omrörning i cirka 2 minuter. Tillsätt purjolök, morötter, broccoli, vattenkastanjer, minimajs och palsternacka, vänd runt och se till att allt blir ordentligt varmt.
Krydda med färskriven ingefära och hackad koriander. Slå på hoisinsås , låt allt koka upp men inte mer. Smaka av med salt och peppar, om det behövs.
Servera med ris och blandade blad. Toppa gärna med färsk koriander.