Barnen kom hem för ett tag sedan och sa att de ville ha korv stroganoff, en rätt jag gör lite då och då. Nu ville jag få in lite andra smaker i paletten och hittade ett recept på Allt om mat med bacon i. För att spetsa till smaken lite mer valde jag bort falukorven och gjorde rätten på tjock grillkorv med hög kötthalt. Det är även kalvfond i rätten för lite extra djup och fyllning, jag adderade även lite hackad dill då jag gillar smaken av dill och den bryter av med lite toner av sommaren. Vi odlade en hel del dill i somras som jag har finhackat och fryst in, perfekt att använda under hösten och vinterns kalla månader.
140 gram bacon (1 förpackning)
600 gram falukorv, eller annan valfri korv
1 gul lök
1 gul paprika
1 msk tomatpuré
400 gram krossade tomater
2 dl vispgrädde
½ dl vatten
1 ½ msk kalvfond
1 tsk paprikapulver
Finhackad dill
Smält smör i en stekpanna och stek baconen knapriga, ta ut de från pannan och låt svalna. Skär korven i bitar, hacka löken och strimla paprikan. Hetta upp en tjockbottnad kastrull (jag valde min gjutjärnsgryta), lägg i en klick smör och stek korv och lök, lägg i paprikan och stek på lite snabbt. Tillsätt tomatpuré och rosta den snabbt, häll i krossade tomater, vatten, grädde, fond och paprikapulver och låt koka sakta i minst 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer fond. Toppa med hackad eller smulad bacon innan servering.