Yngsta dottern önskade köttbullar nu i helgen när jag frågade vad de var sugna på, så köttbullar skulle det bli. Jag har lite olika recept som ger bra köttbullar men jag gillar att experimentera och testa saker lite efter egna tankar och idéer. Biffar ser man ibland med ost inuti men jag har inte sett så många köttbullar med ost i, dessutom tycker jag att ost och bacon gifter sig väldigt bra. Då fick jag lust att testa hur man kunde använda de två smakerna i köttbullar. Jag hade missat köpa hem ströbröd så jag gjorde köttbullar utan ströbröd i vilket gick riktigt bra.
500 gram köttfärs
1 paket bacon
1 gul lök
1 ägg
1 dl vispgrädde
150 gram riven ost
Sätt ugnen på 200°, blanda ihop köttfärs, ägg och grädde och låt det stå en stund. Hacka bacon i ½ cm breda bitar som steks i torr panna tills de fått färg och börjar bli lite krispiga. Hacka samtidigt löken fint och stek den på eftervärmen i stekpannan du stekta baconet i tills den börjar bli mjuk,. Blanda i bacon, lök och ost i köttbullssmeten och rör om så allt blandas. Rulla lagom stora köttbullar som steks på hög värme för att få en bra stekyta, flytta sedan över köttbullarna till en ugnsform och stek de färdiga i ugnen i cirka 20 minuter.