För oss innebär helgen familjetid, tid då vi lekar, busar, umgås och tar igen oss efter vardagens stress och lagar lite extra god mat. Idag var planen att göra något med köttfärs, vår yngsta dotter ville då ha köttbullar med potatismos men jag ville dock testa något nytt och de åt dessutom köttbullar i skolan i veckan. Detta recept hittade jag för ett par veckor sedan när jag satt och letade efter intressanta recept att testa och då alla ingredienser fanns hemma så fick det bli vår lördagsmiddag. Receptet kommer från recept.se och resultatet blev verkligen över förväntan, bra smak och fantastiskt lätt att göra, denna rätt kommer att göras igen hos oss.

500 gram köttfärs
140 gram bacon (1 paket)
1 tsk torkad timjan
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
2 dl vispgrädde
1 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
1 msk japans soja
1 msk majsstärkelse

Sätt ugnen på 225 °, dela köttfärsen i två bitar och tryck ut varje del till en platta på cirka 25×20 cm på bakplåtspapper. Lägg på baconskivorna och krydda med timjan, paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar. Rulla ihop och lägg rullarna i en smord ugnsfast form, krydda lite extra utanpå och tillaga de mitt i ugnen i 20 minuter.

Ta ut rullarna ur formen och vispa ur den med 1 dl vatten. Häll över skyn i en kastrull och koka upp den med grädde, vinäger, fond och soja. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av såsen, smaka av med salt och peppar.

Skiva rulladerna och lägg tillbaka de i formen, häll på såsen och strö timjan över. Servera med råstekt potatis och broccoli.