Jag följer väldigt många mat inspiratörer främst på Instagram men även en del på Facebook, för någon tid sedan gick jag med en en grupp på Facebook som heter Glada hemmakockars mat till vardag & fest, administratören där heter Kent Söderlund och han har lagt upp en massa recept i gruppen. Detta är ett av de första från honom jag provar men det kommer definitivt att bli många fler båda av hans recept och de andra som delas i gruppen.
500 gram fläskfärs
1 gul lök
1 ägg
3/4 dl ströbröd
1 ½ dl grädde
2 msk sirap
2 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 tsk grillkrydda om man vill
1 krm kryddpeppar
1 l finhackad vitkål
2 kokta potatis
2 msk oxfond
Häll grädden och ströbrödet i en bunke, rör om och låt det svälla en stund. Knäck i ett ägg och häll på sirapen, blanda väl och blanda sedan i kryddorna. Mosa potatisen i en potatispress och häll i den tillsammans med färsen.
Bryn vitkål och hackad lök med lite sirap och oxfonden tills den blir mjuk och fått lite färg. Blanda i den i smeten direkt från pannan och sätt ugnen på 175°
Forma en limpa och ringla lite sirap och smör över, grädda den i nedre delen av ugnen i 45 – 60 minuter, ös ofta.