Sommar och riktigt bra tillgång på svenska tomater vilket får mig att testa lite olika recept med färska tomater istället för krossade eller passerade i konservburk. Här fick även köttfärsen koka ihop på svag värme under lite längre tid både för att få rätt konsistens och för att få ut så mycket som möjligt av smakerna. Hela familjen gjorde tummen upp för detta recept vilket sporrar mig att testa fler nya recept.

500 gram köttfärs
2 plommon tomater
2 buljongtärningar
4 dl vatten
2 msk tomatpuré
Parmesan

Stek köttfärsen i olja i en gjutjärnsgryta, finfördela färsen under tiden den steks. Grovhacka tomaterna och häll i de när köttfärsen fått bra färg. Häll samtidigt i tomatpuré innan vatten och buljongtärningarna smulas ner i gjutjärnsgrytan. Låt koka upp och sänk värmen sedan värmen och låt rätten sjuda i minst 45 minuter. Om konsistensen blir för fast är det bara att hälla i lite vatten, man kan med fördel hälla i vatten från pastan för att få med lite stärkelse i såsen, smaka av med salt och peppar

Servera med spagetti och parmesan