Söndag, farsdag och jag fick själv laga den mat jag ville utan önskemål från övriga familjen. När jag väljer maten faller jag ofta tillbaka till pasta av någon sort. Här blir det en pasta med fläskytterfilé, färska champinjoner, grädde och parmesan. Enkla råvaror som tillsammans ger en helt fantastisk maträtt med mycket smak, man behöver inte krångla till det. Receptet kommer från Fredrik Nylén och hans blogg Fredriks fika.
200 gram champinjoner
400 gram valfri pasta
500 gram fläskfilé (jag valde att använda fläsytterfilé)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde (alt. matlagningsgrädde)
1 tsk timjan
1 msk soja
1 dl riven parmesan
Koka upp vatten till pastan och koka enligt anvisningen på paketet. Skölj och dela på champinjonerna, putsa fläskfilén och skär i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Stek på fläskfilén i smör i en stekpanna, salta och peppra och lyft ur fläskfilén i en skål. Stek champinjonerna med en gnutta vatten för att koka ur vätskan. Tillsätt smör, lök och vitlök och fräs tills gyllene. Tillsätt fläskfilén, timjan, grädde och smaka av med soya, salt och peppar. Låt sjuda ett par minuter. Vänd samman med pastan och parmesan.