Dagens middag som även kommer att bli matlådor till veckan blev en härligt krämig fläskkarré med recept från Therése Mat & bak. Rätten blev väldigt uppskattad av hela familjen och det är underbart att bara med så få ingredienser kan man laga en väldigt smakrik och god maträtt. Till rätten serverades ris, svartvinbärsgelé, rårivna morötter och rårörda lingon.
1 gul lök
600 gram benfri fläskkarré
2 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning/fond)
1 msk kinesisk soja
1 tsk maizena
Skala och skär löken i klyftor, strimla fläskkarrén i lagom stora bitar. Bryn lök och kött i en gjutjärnsgryta tills allt får bra färg. Rör ut majsstärkelsen i grädden och häll blandningen i grytan tillsammans med buljong och soja. Låt grytan puttra i cirka 10 minuter, smaka av med salt och peppar och servera med ris och valfria grönsaker