En del av den mat jag lagar på helgen ska även bli matlådor till jobbet veckan som kommer, då blir det ofta rätter med pasta eller ris. Denna helgen passade jag på att köpa fläskytterfilé och började leta efter intressanta recept att prova, jag hittade en del olika men detta receptet från ICA blev den jag valde. Jag valde att göra en ändring i receptet, matlagningsvin är inget vi har hemma och vin över lag är inget som dricks i vårt hem. Jag valde istället att använda vatten och tillsatte samtidigt en buljongtärning för att få lite mer smak i såsen. Hela familjen gillade rätten och det blev helt tomma tallrikar vilket är väldigt ovanligt med våra barn – toppbetyg
650 gram fläskytterfilé
1 vitlöksklyfta
4 portioner pasta
150 gram sockerärtor
250 ml vätska
1 tsk timjan
2 ½ dl vispgrädde
Skär ytterfilén i strimlor och stek den i olja i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Krydda med salt och peppar och pressa i vitlöken, koka pastan enligt anvisning på förpackningen, när det återstår 4 minuter häller du i sockerärtorna så de kokar med pastan det sista.
Häll i vätska tillsammans med timjan i stekpannan med köttet och låt allt koka någon minut, häll i grädden och låt såsen bli varm. Smaka av med salt och peppar innan pasta och sockerärtor hälls i såsen innan serveringen.