Lördagens middag som redan bestämdes i måndags när jag beställde varorna från den lokala butiken blev en variant på ett recept jag hittade på bloggen allagodating.se. Rätten ska göras på fläskfilé men då det inte fanns någon till ett bra pris blev det istället fläskytterfilé (eller då benfri kotlettrad som det egentligen heter). Fläskytterfilé delades i bitar som i stort motsvarade storleken på en fläskfilé och resultatet blev väldigt lyckat och hela familjen gillade receptet.

1 kg fläskytterfilé (eller om man gör originalreceptet fläskfilé)
2 paket bacon
200 gram färskost
400 gram champinjoner (jag valde färska istället för i burk som det står i receptet)
5 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
Chilisås efter eget tycke

Sätt ugnen på 175° (varmluft annars 200° vanlig ugn), putsa köttet och dela det i lagom stora bitar. Stek i omgångar tills bitarna får fin färg och lägg över de i en ugnsfast form. Halvera eller kvarta champinjonerna beroende på storlek och dela bacon i cm breda delar, stek de sedan tills champinjonerna släppt all vätskan och baconet har fått bra färg. Fördela champinjoner och bacon över köttet i den ugnsfasta formen.
Blanda grädde, färskost, crème fraiche och den finhackade vitlöksklyftan i en kastrull, låt det koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll i chilisås och smaka av tills såsen blir så stark som du vil ha den.

Häll såsen över köttet och gratinera mitt i ugnen i 20-25 minuter.