En snabb välsmakande rätt som dessutom är väldigt enkel att göra, jag hade ingen falukorv utan tog det som i frysen istället så jag gjorde den på tjock grillkorv med smak av ost och bacon. Receptet hittade jag nu i veckan på Niiinis kitchenlife och det ör första gången jag lagar mat med vin i, vi brukar inte dricka vin utan jag följde tipset i bloggen och beställde ett alkoholfritt vin tillsammans med den övriga veckohandlingen.
600 gram falukorv (jag valde annan korv till samma vikt)
6 medelstora potatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ½ dl vitt alkoholfritt vin
2 msk tomatpuré
4 msk ketchup
1 ½ dl grädde
½ dl mjölk
½ msk frysta örter
2 tsk paprikapulver
Skala och dela potatisen i mindre bitar, häll i vatten i en kastrull och låt potatisen koka tills den är nästan klar. Dela korven i mindre bitar, stek den i rikligt med smör i en gjutjärnsgryta och salta och peppra. Hacka löken fint, pressa vitlöken (eller gör som jag finhacka även den) och ha i med, stek allt tills löken mjuknat helt.
Häll i vinet och låt det reducera (koka in) lite, häll i tomatpuré, ketchup, paprikakrydda och örter och sedan grädde och mjölk.
Koka upp ordentligt, ta av potatisen och häll av den. Häll i potatisen i korvgrytan och låt potatisen puttra med tills den är helt klar.