Här kombineras stekt kyckling med bacon, schalottenlök med en härlig krämig gräddsås, en helt underbar kombination som hela familjen älskade. Genom att använda pastavattnet blir såsen extra krämig och god, jag behövde inte ens smaka av med salt och peppar utan serverade den precis som den var. Att som i detta receptet låta både kyckling och lök steka i baconfettet och sedan röra ihop allting mot slutet resulterar i en helt underbar smaksensation.
5 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 schalottenlök
3 dl vispgrädde
1 msk fond
400 gram tagliatelle
Persilja till dekoration
Koka pasta enligt anvisning på paketet, dela bacon i lagom stora bitar och stek de i en gjutjärnsgryta. Under tiden strimlas kycklingfiléerna på längden, plocka ur baconet när det börjar bli knaprigt och lägg i en skål och häll i den strimlade kycklingen istället. Hacka schalottenlöken fint under tiden som kycklingen steks, när kycklingen fått färg hälls den i samma skål som baconet och stek löken på medeltemperatur i baconfettet till löken börjar bli mjuk. Häll på 2 dl pastavatten, grädden och fonden, låt koka upp och sjud såsen i ett par minuter (eller tills den blir lite tjockare).
Lyft i pastan och se till så all pasta blir täckt av såsen innan kyckling och bacon rörs ner i gjutjärnsgrytan. Toppa med liter persilja innan servering.