Söndag igen och dags att se till att det finns lite matlådor att ta med till jobbet kommande vecka samtidigt som det blir en bra och nyttig middag till hela familjen. Här blir det en härlig pasta på kycklingfilé som lagas med både färskost, grädde, 3 sorters paprika och riven ost. Receptet hittade jag på godare.se

2 kycklingfiléer
3 paprikor, olika färger
1 rödlök
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk torkad basilika
3 dl grädde
250 gram färskost
150 gram cheddarost

Basilika
Riven parmesanost

Koka 4 portioner pasta al dente, blanda salt, vitpeppar, lökpulver, paprikapulver och torkad basilika och vänd sedan kycklingfiléerna i kryddblandningen. Stek kycklingfiléerna på medelvärme tills de är genomstekta och har en fin stekyta, låt det svalna och skär de sedan i bitar.
Hacka löken fint och grovhacka paprikan, stek sedan både lök och paprika i samma panna med smör på medelvärme, Tillsätt pressad vitlök (jag föredrar att finhacka vitlöken vilket fungerar lika bra) och låt allting steka tills paprikan har mjuknat.
Tillsätt grädde och färskost, låt allt koka upp och häll i riven ost som ska smälta i såsen. Häll i den kokta pastan, kycklingen och rör om. Servera med parmesan och lite färsk basilika på toppen