Söndag och dags att göra ett storkok för både dagens middag men även matlådor till veckan som kommer. När jag gör mat att ta med till jobbet blir det ofta pasta då det både blir bra mat som man blir mätt av på helgen och det blir bra mat när man värmer det på jobbet med. Dagens recept hittade jag på Kronfågels hemsida och kombinationen med soltorkade tomater, spenat och citron lockade mig verkligen. Receptet var väldigt lätt (kanske kan bli ett att lära barnen när den tiden kommer) och resultatet blev oerhört lyckat, hela familjen åt sig mätta.

400 gram kycklingfilé
1 burk strimlade soltorkade tomater
2 klyftor vitlök
1 schalottenlök
200 gram babyspenat
4 dl grädde
1 citron
300 gram pasta
1 kruka persilja
80 gram rostade pinjenötter (jag uteslöt nötterna)
Parmesan

Koka pastan ett par minuter kortare än vad det står angivet på förpackningen, skala och hacka lök och vitlök, strimla kycklingen och stek allt i lite av oljan från de soltorkade tomaterna. Använd en stor stekpanna eller gjutjärnsgryta, stek på medeltemperatur tills kycklingen fått lite färg och löken blivit mjuk. Tillsätt grädde och koka ihop, vänd ner tomaterna och babyspenaten och smaka av med salt, peppar och citron. När pastan är färdig flyttas den över med lite pastavatten till såsen och där kokas pastan färdigt samtidigt som den tar smak från såsen.

Toppa med pinjenötter, persilja och parmesan innan servering.