Jag försöker variera maten så mycket jag bara kan för familjen men vissa saker återkommer rätt ofta hos oss. Pasta är en av de saker som ofta återkommer hos oss, det är då tur att man kan variera maträtterna i oändlighet. Här har vi ett recept från Matinspirera mera där kalkonfilé tillagas med champinjoner, parmesan och grädde till en helt fantastisk maträtt. Jag gjorde en liten ändring i receptet, istället för soja valde jag att ha i fond och därmed behövdes inget salt, svart eller vitpeppar i såsen.
400 gram valfri pasta
200 gram champinjoner (vi älskar champinjoner så jag hade i 300 gram istället)
500 gram kalkonfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
1 msk fond
1 dl riven parmesanost
Koka pastan, viktigt att koka den ett par minuter mindre än angiven tid på paketet. Skär kalkonfilé i mindre bitar och stek i olja eller smör tills den får fin färg.
Kvarta eller halvera champinjonen, plocka ut kalkonen när den är färdig och stek svampen på medelvärme tills vätska försvunnit helt. Finhacka lök och vitlök och stek den tillsammans med svampen tills löken blir lite genomskinlig. Hör temperaturen, häll tillbaka kalkonen och tillsätt fond och grädde. Låt såsen småputtra tills pastan är klar. Lyft över pastan tillsammans med lite av pastavattnet och låt pastan koka klart i såsen. Riv ner parmesan och servera med lite parmesan på toppen och eventuellt lite svartpeppar