En härligt gräddig pastasås där korv, champinjoner, lök och persilja står för smakerna och som toppas med riven parmesan. en härlig smakkombination som dessutom blir helt underbart god att värma dagen efter. Som vanligt blev det min gjutjärnsgryta som maten lagades i, så enkel att använda och så härligt när hela rätten får plats i samma gryta. Receptet kommer från matskafferiet och jag kan enbart hålla med om uppmaningen i receptet. “Att tänka på är att använda en riktig korv med hög kötthalt”.
400 gram penne
2 korvar av hög kötthalt
½ gul lök
250 gram färska champinjoner
Färsk persilja
100 gram parmesan
2 dl grädde
Koka upp vattnet och koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen, skiva champinjoner, hacka löken fint samt korven grovt. Hetta upp en stekpanna (eller gjutjärnsgryta) med olivolja och fräs allt tills det fått lite färg. Smaka av med salt och peppar, hacka lite persilja grovt och häll i samtidigt som grädden hälls i. Låt sjuda i cirka 10 minuter.
När pastan är färdig rör du ner den i såsen och river parmesan över, låt sjuda i 1-2 minuter innan servering. Toppa med lite parmesan och persilja och servera.