Idag blev det en härligt krämig pasta helt efter egna tankar i kombination med det som fanns att använda i kyl, skafferi och kryddhylla. Jag fick tag i en fin bit fläskkarré men jag var inte sugen på att göra stek med potatis så jag plockade fram smaker som gifter sig bra med kött och pasta och höftade ihop en snabb pastarätt. Grunden är så klart köttet men såsen blev väldigt lyckad där dijonsenap tillsammans med lingonsylt och fond satte smak på den. Fördelen med denna sortens matlagning är att man blir ordentligt mätt och det blir alltid över till en hel del matlådor att ta med till jobbet.
1 kg fläskkarré
3 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
2 msk lingonsylt
2 msk fond
1 påse babyspenat
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, ta fram en gjutjärnspanna och hetta upp den med olivolja i. Strimla karrén och stek strimlorna efter hand så det inte blir för mycket i grytan, när sista köttet är stekt hälls allt tillbaka och resterande ingredienser förutom spenaten hälls i. Låt såsen koka ihop och småputtra under tiden som pastan kokar färdigt, strax innan pastan är färdig rörs spenaten ner så den blir mjuk men har kvar lite tuggmotstånd. Lyft i pastan i såsen och fyll på med 1 dl pastavatten, rör ihop och koka upp så allt blandas innan rätten serveras med lite grönt till.