Jag gillar verkligen inte kokt potatis och jag har under veckan letat lite olika recept då vi skulle ha potatis till dagens middag. Efter lite letande kom jag till godare.se och hittade ett recept som Tareq Taylor visade i ”Tareqs matresa” som sändes i SVT. Tareq reser till England tillsammans med Tony Irwing och Tonys mamma Yvonne lagar rostade potatis. Se hela avsnittet på SVT Play eller läs receptet på godare.se

1 kg mjölig potatis
3 tsk solrosolja (alternativt gås- eller ankfett)

Skala potatisen och dela den lika stora bitar, häll potatisen i en gryta och täck med vatten. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Häll sen av vattnet och låt potatisen torka. Häll tillbaka potatisen i grytan, på med locket, och skaka den försiktigt så att den får lite ”trasiga” kanter och torkar ordentligt.

Lägg fettet i en långpanna på hög värme. Häll i potatisen och vänd runt så de täcks av fett på alla sidor. Ugnsbaka potatisen i 220 ° i 45–60 minuter till de är gyllenbruna och krispiga. Vänd på dem med jämna mellanrum.