Detta är en rätt jag har funderat på att testa en längre tid men det har alltid blivit något annat som har gjorts istället. Men idag hade jag sett till att alla ingredienser fanns hemma till denna underbara rätt, enligt de uppgifter jag har är denna rätt en variant av en rätt från Kina. Detta skulle vara en rätt där diverse rester wokades ihop och serverades, lite likt vår pytt i panna, när den togs upp i västvärlden fick den namnet chop suey. Receptet jag använde idag haft sparat ett tag och jag hittade det på Matinspo, valet av detta receptet framför de andra jag hittade var att detta görs inte med en fryspåse wokgrönsaker utan här kan man lägga till mer ingredienser och gör rätten lite mer efter eget sinne.
500 gram kycklingfilé (bröst- eller lårfilé fungerar lika bra)
1 ½ msk majsstärkelse
1 msk ljus risvinäger
Sås
1 dl kycklingbuljong
1 msk kinesisk soja
2 msk farinsocker
1 msk majsstärkelse
3 msk Oystersås
½ tsk risvinäger
1 msk rapsolja
Grönsaker
2 morötter
1 gul lök
1 broccoli
1 burk minimajs
1 burk bambuskott
2 paprikor (gärna olika färg)
3 vitlöksklyftor
Tärna kycklingen och blanda den med risvinäger, lite salt och majstärklse. Ställ åt sidan och blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål. Strimla och hacka alla grönsaker så att du har allting redo.
Stek kycklligen gyllene i olja och lägg sedan över på ett fat.
Stek sedan lök och morot i 1-2 minuter tills löken fått lite färg. Vänd i resten av grönsakerna och pressa i vitlök. Woka i tills grönsakerna mjuknat något. Vänd sedan i såsen och kycklingen och låt allt woka ihop sig. Smaka av med salt och servera med jasminris eller nudlar