En pastagratäng med lite förarbete som sedan blandas i en ugnsfast form och gratineras på 15 minuter, snabbt gorr och väldigt behändigt. Välsmakande och god med bara ett fåtal ingredienser, passar perfekt som middag på helgen till en barnfamilj och som matlådor till veckan som kommer. Receptet hittade jag när jag beställde hem mat förra veckan på Coops hemsida, jag fick göra en liten ändring i receptet då det inte fanns rätt sorts tomater när de plockade min beställning. Denna pastagratäng kommer att göras fler gånger framöver, riktigt god och underbart lätt att laga.
320 gram valfri pasta
500 gram strimlad kycklingbröstfilé
½ tsk svart peppar
2 dl crème fraiche
1 dl purjolök
100 gram riven ost
250 gram cocktailtomater
Sätt ugnen på 225° och koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen i olja tills bitarna börjar få lite färg och fin stekyta runt om. Under tiden strimlas purjolöken fint, när pasta och kyckling är färdig blandas de med purjolöken och crème fraiche i en ugnsfast form. Toppa med riven ost och stick ner tomaterna, barnen hos oss gillar inte när det blir en hård gratinering av ost högst upp så jag blandade i osten med de övriga ingredienserna istället.
Dra några varv med pepparkvarnen och grädda sedan mitt i ugnen i cirka 15 minuter.