Att erbjuda familjen en varierad kost kan vara ett problem, speciellt med barn i förskola eller skola där man oftast inte i förhand får reda på vad barnen äter i veckan. Jag försöker variera kosten så gott det går och lägger då och då till lite nya recept efter förslag från familjen, inspiration från webben eller från tidningar. Denna rätt har jag länge funderat på att testa och när jag såg att de för ett par veckor sedan hade ädelostsås på förskolan och barnen verkade gilla det så blev det bara att testa. Receptet kommer från Jennys matblogg.
800 gram kycklingfilé
140 gram ädelost
1 msk kycklingfond
1 stor röd paprika
3 dl grädde
3 dl crème fraiche
Salt och peppar
Pasta av valfri sort
Strimla kycklingen och bryn den i smör i omgångar, flytta över färdigstekt kyckling i en gryta och häll i grädde, crème fraiche, kycklingfond och kryddor när sista kycklingen är stekt. Koka upp och riv ner ädelosten i såsen. Låt grytan sjuda samtidigt som du kokar pastan. Kärna ur och skär paprikan i bitar som rörs ner i såsen. Koka upp och låt grytan sjuda tills pastan är färdig.