När vi äter på kinarestaurang brukar det ofta bli något med sötsur sås, jag har ett recept på bara sås men här tillagas allt tillsammans vilket lockade. Här hittade jag ett riktigt lätt recept på Appen Ingmar som jag bara var tvungen att prova, de jobbar mycket med att hjälpa människor att laga mat med det som finns hemma för att minska matsvinnet.

350 gram kycklingfilé
3 dl ris
1 schalottenlök
1 röd paprika
170 gram ananas

2 dl vatten
1 dl ananasspad
1 dl sweet chilisås
3 msk fond
2 msk tomatpuré
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk maizena

Strimla kycklingen, peppra och salta ordentligt! Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp smör i en stekpanna (jag valde min gjutjärnsgryta) och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg. Skala och hacka upp löken. skölj och skär paprika i bitar och skär ananasen i bitar (om du har ananasringar). Tillsätt i stekpannan och stek under omrörning cirka 5 minuter. Ta fram en liten kastrull och koka upp vatten, ananasspad, sweet chilisås, tomatpuré, vinäger & fond. Ta en liten skål med vätskan och blanda med maizena innan du rör ned det i kastrullen. 

Häll över i stekpannan med kycklingen och låt koka på svag värme i 5 minuter. servera med ris och en sallad.