Pasta gör vi ofta på helgerna av lite olika anledningar, hela familjen gillar pasta och det blir oftast storkok vilket innebär att en del av matlådorna till kommande vecka blir fixade direkt. Nu blev denna rätten så god att det gick åt lite mer än beräknat till middagen, men det är ju bara kul att maten jag lagar efter eget huvud är uppskattad och att hela familjen äter sig mätta. Idag testade jag min pastamaskin som jag köpte på mellandagsrean, att något som bara innehåller ägg och mjöl kan bli så gott. Jag använde samma recept som när jag kavlade ut degen för hand.
750 gram kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
150 gram champinjoner
3 dl vispgrädde
150 gram färskost
70 gram blad spenat
2 msk fond
Stek kycklingfärsen i en gjutjärnsgryta eller stor stekpanna så den blir genomstekt och får lite fin färg, mosa den inte för mycket utan låt den vara i lite större delar. Under tiden färsen steks hackar du vitlöken fint och halverar/kvartar champinjonerna. Häll i de med färsen och stek tills all vätska är bort från champinjonerna, häll på grädde, färskost och lite av spenaten. Låt allt sjuda ihop under tiden du kokar pastan, smaka av med salt, svartpeppar och strösocker. När pastan är nästan färdig hälls de sista spenatbladen i med pastan och lita pastavatten. Koka upp under omrörning och servera direkt.