En härligt krämig pastasås som görs på vatten och crème fraiche, välsmakande och snabblagad. En perfekt rätt att plocka fram när tiden är knapp. Smaksättningen görs med kalvfond och dijonsenap tillsammans med champinjoner som steks tillsammans med fint skivad lök. För att få till en mer matnyttig rätt hade jag även i riven morot, Hela familjen gillade rätten och tog på fyllning vilket för mig tyder på att smakerna var helt rätt.

4 dl valfri pasta
1 gul lök
240 gram färska champinjoner
750 gram kycklingfärs
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
5 dl vatten
2 tsk kinesisk soja
Parmesan

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, skiva löken fint, halvera eller kvarta champinjonerna och riv morötterna. Värm en gjutjärnsgryta och fräsa löken tillsammans med champinjonerna till löken börjar bli lite mjuk och champinjonerna släppt all den vätska den kan. Häll i morötterna och rör om innan kycklingfärsen hälls i i omgångar. När kycklingen har fått färg hälls vatten, crème fraiche, fons, soja och dijonsenap i. Rör om och låt allt sjuda till en bra konsistens under tiden som pastan kokas klart. Serveras med en frisk grön sallad och riven parmesan över.