Jag gillar att laga grytor med kyckling som får stå och puttra på spisen under tiden som tillbehören hackas och kokas. Här är en riktigt god variant med både grädde och crème fraiche i såsen som fick sjuda tills riset hade kokat färdigt. Lingon som mest var till dekoration då barnen inte gillar råa lingon gav en liten härlig syra till rätten. Fonden och vinbärsgelén höjd även de smaken ordentligt. Receptet kommer från Jennys matblogg, en av de matbloggar jag ofta kollar i efter inspiration när jag ska laga mat.
4 kycklingfiléer
2 ½ dl crème fraiche
2 dl grädde
2 msk kinesisk soja
1 tsk tomatpuré
3 msk koncentrerad oxfond (jag valde kalvfond istället)
1 msk rödvinbärsgelé
2 msk lingon (frysta)
Strimla kycklingen och stek den i smör tills den blir genomstekt, häll i crème fraiche, fond, grädde, soja och tomatpuré. Låt sjuda på svag värme och smaka av med gelé, salt och peppar, strössla över lingon och servera.