En liten rensning av kylskåpet blev till en härlig middag som dessutom blir perfekt att värme i matlådorna till veckan som kommer. Här kombineras kycklingfilé med broccoli, färska champinjoner, bacon och färskost. Allt kokas ihop för att smakerna verkligen ska finnas i hela rätten, jag lät rätten koka så länga ett kycklingfiléerna började falla sönder likt pulled pork.

500 gram kycklingfilé
2 paket bacon
250 gram färska champinjoner
2 dl crème fraiche
250 gram färskost
250 gram broccoli
1 msk kalvfond
½ msk dijonsenap
Parmesan

Dela bacon i lagom stora bitar och stek de i en gjutjärnsgryta till de fått lite färg, under tiden kokas pastavattnet upp, kycklingen strimlas i lagom stora bitar, champinjonerna kvartas eller halveras (beroende på storlek), broccolibuketterna skärs av stammen. Stammen skalas sedan med en potatisskalare och delas i skivor på 1-2 mm, när baconet fått lite färg hälls den upphackade broccolistammen i och steks till den blir lite mjuk och får en intensiv grön färg. Plocka upp bacon och broccoli men låt baconfettet vara kvar, stek kycklingen i omgångar till den fått färg och lyft sedan i den med bacon och broccolistammen. Stek champinjonerna i resterna av baconfettet tills de släppt all vätska, häll i kyckling, bacon och broccolistammen tillsammans med fonden, crème fraiche och färskost. Låt allt koka upp, smaka av med salt, peppar och dijonsenap och när pastan har 4-5 minuter kvar att koka hälls broccolibuketterna i. Om det blir för lite sås kan man hälla i av pastavattnet för att få till rätt konsistens, häll av pastan och blanda den sedan med pastasåsen. Servera med parmesan och en enkel grönsallad.