Att servera en ragu med potatismos var nytt för mig men resultatet blev väldigt lyckat, kombinationen med en krämig kryddig sås och kyckling till potatismos blev perfekt. Till fördelarna hör även att rätten var väldigt lättlagad, det mesta skötte sig själv när man väl fått i alla ingredienserna. Jag hade ingen kycklingbuljong så det fick bli grönsaksbuljong istället, att kunna alternera och ändra lätt i receptet är det som jag älskar med matlagning. Bakning känns som svårare att alternera då det handlar en del om kemi när man behöver ha koll på andelen vatten kontra jäst, mjöl och salt. Jag håller på och experimenterar lite med en del brödrecept men inget har blivit bra än tyvärr. Receptet till denna fina ragu kommer från Marley Spoon, ett företag som levererar matkassar direkt hem till dörren.
500 gram fast potatis (jag valde fast potatis då jag tycker moset håller ihop bättre då)
1 lök
300 gram färska champinjoner
Persilja
800 gram strimlad kycklinglårfilé
1 kyckling buljongtärning
2 dl crème fraiche
Skala och dela potatisen och koka den samtidigt som du gör ragun. Skala löken och hacka den i lagom stora bitar, halvera eller kvarta champinjonerna (beroende på deras storlek) och finhacka persiljan. Stek löken och champinjonerna i en medelstor panna (jag valde min gjutjärnsgryta) tills champinjonen släppt sin vätska, tillsätt köttet och stek till det får lite färg. Häll i 2 dl vatten som har blandats med buljongtärningen och låt rätten sedan sjuda i 5-7 minuter (tills vätskan reduceras till hälften). Häll i crème fraiche och krydda med salt och peppar, låt såsen småkoka tills den är lagom krämig. Smaka av den med salt, peppar och strösocker innan den serveras med potatismoset.