Kycklingsoppa med nudlar

En värmande soppa en kall och regnig höstdag är en klassiker som alltid fungerar, jag har hittills inte lagat så många soppor hittills men fler kommer framöver. Detta recept är en väldigt enkel kycklingsoppa med få ingredienser som harmonierar tillsammans och resultatet var verkligen en välsmakande soppa. Soppan ser ut att vara från Asien när man ser den men då det inte finns några starka kryddor i den är den i så fall en väldigt försvenska version av en kycklingsoppa. Receptet kommer från Arla.

250 gram kycklingbröstfilé
2 paprikor
1 purjolök
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
50 gram äggnudlar
1 krm Cayennepeppar

Skär kycklingen i små bitar, kärna ut paprikorna och strimla de tillsammans med purjolöken. Fräs allt i en stor kastrull, häll på vatten när kycklingen fått färg tillsammans med buljongtärningen. Låt soppan koka upp, bryt eventuellt nudlarna och lägg i de, låt soppan koka i 3-5 minuter till. Smaka av med cayennepeppar och salt.

Servera soppan med en klick matyoghurt eller crème fraiche.