Midsommardag och en hel del rester att ta hand om, rester och saker som helt enkelt inte gick åt på midsommarafton. Planen var att vi skulle göra köttbullar då barnen hade önskat det men när jag kollade i kylskåpet insåg jag att det skulle gå att experimentera lite och använda det som fanns kvar. Så köttbullar på grädde istället för mjölk och med lagrad riven ost och dijonsenap i smeten för smakens skull. Resultatet blev riktigt goda saftiga köttbullar som hela familjen älskade.

1 kg blandfärs
1 dl ströbröd
2 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk dijonsenap
150 gram riven ost.

Blanda ströbröd och vispgrädde, låt blandningen stå och dra i 10 minuter. Sätt ugnen på 175°, blanda i köttfärs, ägg, dijonsenap och osten i ströbrödsblandningen och bearbeta allt med händerna tills du har en smidig smet. Fukta händerna och rulla lagom stora köttbullar och stek de så de får lite färg i en stekpanna. Stek färdigt de i ugnen i cirka 10 minuter, glöm inte att rör om köttbullarna en eller två gånger under så de förblir runda.