Jag försöker lära mig att spritsa och övar så gott jag kan, idag blev det övning på maränger. Receptet hittade jag hos Brinken bakar och hon länkar vidare till Roy Fares bakbok för barn. Jag har inte boken så jag kan inte kolla om det stämmer tyvärr. Enligt beskrivningen skulle det bli kritvita maränger, jag halverade dock mängden florsocker då jag tyckte det lät allt för mycket med 2 dl florsocker. Jag vet inte om det påverkade färgen, smaken är rätt söt så det var nog tur att jag minskade ner mängden.
100 gram äggvita
90 gram strösocker (1 dl)
120 gram florsocker (2 dl)
Sätt ugnen på 80° varmluft (vanlig 90°), vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng. Sikta ner florsockret lite i taget och vänd runt det tills allt är ordentligt blandat. Häll upp smeten i en spritspåse med valfri tyll och spritsa maränger på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 2 timmar, stäng sedan av ugnen och låt de stå kvar i ugnen i 1 timma till.