Idag gjorde jag mitt första försök på att göra en prinsesstårta, utseendet var inte riktigt vad jag hade väntat mig men smaken satt precis om jag ville ha den. Jag plockade fram allt för mycket marsipan som blev över när tårtan var dekorerad, jag hade tänkt slänga den men samtidigt vill jag inte slänga något som kan användas. Så då fick det bli detta försök att göra godis, lärdomen från idag gör att jag när det närmar sig jul kan göra bättre marsipankulor, kanske med smak i marsipanen, kanske med lite dekoration på chokladen. Det finns tid att planera och fundera på hur jag kommer göra det till julen 2023.
Barnen gillade dessa små godisbitar och till och med jag som inte brukar gilla marsipan smakade och fann att de var riktigt goda.
100 gram marsipan (jag hade både vit och svart)
100 gram mörk choklad
Jag blandade de två marsipanbitarna (vit och svart) för att få en lite marmorerad effekt på marsipanen. Under tiden som marsipanen rullas till kulor smälter du chokladen i ett vattenbad på spisen.
Sätt marsipankulorna på pinnar och doppa de i chokladen. Placera de på en skärbräda och låt de svalna innan servering.