När barnen är hemma på grund av vab blir det ofta samma maträtter som lagas, dels för att de gillar den maten och dels för att det är enkel mat att laga. Idag var en sådan dag och barnen ville ha Pasta Carbonara till middag vilket då innebär att jag hade 4 äggvitor att ta hand om. Jag har ibland gjort maränger på äggvitan som blir över och även gjort sockerkaka på bara äggvita men idag ville jag testa något nytt. Efter lite letade med hjälp av google hittade jag dessa kakor på allt om mat som jag bara var tvungen att testa.
2 äggvitor
1 ½ dl florsocker
4 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 180°, vispa äggvitorna till ett styvt skum, sikta ner florsockret och vänd försiktigt in det i äggvitan. Tillsätt koks och vänd in den på samma sätt.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper, grädda kakorna gyllenbruna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Låt de svalna på galler.