Jag gillar att laga all mat direkt i samma form eller gryta, allt blir klart samtidigt och smaken blir helt fantastisk när allt kokas tillsammans. I receptet använder man kycklingfilé men jag gjorde rätten med kycklingfärs istället. Resultatet blev en väldigt krämig och god pastarätt som fick koka ihop i min underbara gjutjärnsgryta. Receptet hittade jag på vinia.se och där fann jag en hel del andra recept som verkar lockande inför framtiden.
750 gram kycklingbröstfiléer eller kycklingfärs
3 msk olivolja
1 gul lök
5 dl skogschampinjoner eller vanliga champinjoner
3 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
2 tsk paprikapulver
9 dl kycklingbuljong
2 ½ dl grädde
500 gram tagliatelle pasta
½ purjolök
2 dl parmesanost
Hetta upp lite olivolja i en stor kastrull med tjock botten på medelvärme (jag valde min gjutjärnsgryta). Tillsätt kyckling och stek tills att kycklingen är helt genomstekt, lyft ur och lägg kycklingen åt sidan. Under tiden hackas löken fint, purjolöken strimlas, vitlöken hackas fint och svampen kvartas.
Häll i lite olivolja samt lök och purjolök och låt fräsa tills den bli mjuk (cirka 2 minuter). Tillsätt svamp och vitlök samt blanda allt väl. Tillsätt sedan timjan och paprikapulver samt smaka av med salt och peppar.
Tillsätt buljong samt grädden, låt koka upp och tillsätt pastan. Rör regelbundet så att det inte klumpar sig och smaka av delar av pastan så att den tillslut är perfekt al dente. Tillsätt strax innan pastan är klar kycklingen och låt allt blandas samman. Tillsätt parmesan till dess att ni har en krämig sås.
Toppa med lite extra parmesan, basilikablad och servera direkt.