Söndagsmiddagen blev en ny rätt som jag hittade för ett tag sedan som såg väldigt lockande ut, jag har gjort lite förändringar i receptet för att göra maträtten mindre kryddstark. Tyvärr så var det bara jag som gillade denna rätt i familjen, så det blev en massa matlådor till mig att frysa in. Receptet kommer från Coop och där är det cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing, jag valde bort dressingen helt och använde lagrad prästost istället för cheddar i biffarna. Biffarna serverades med klyftpotatis, gräddsås och den rostade majsen.
500 gram kycklingfärs
70 gram riven ost
1 gul lök
1 msk paprikapulver
½ tsk nymald peppar
200 gram frysta majskorn, tinade
Hacka löken i lagom stora bitar, blanda kycklingfärsen med ost, lök, paprikapulver, peppar och salt.
Hetta upp en stekpanna och stek majskornen i smör tills de har fin färg och är krispiga.
Forma färsen till små biffar och stek tills de är helt genomstekta, i en het stekpanna med olja.