Idag var vi på Legomässa på förmiddagen så jag hade ingen riktig koll på när vi skulle kunna äta, planerade därför en lättare rätt som sköter sig själv. En rätt som var väldigt lätt att fixa ihop samtidigt som barnen visade både vad de hade köpt och vad de hade sätt. Receptet har jag haft på lut ett bra tag men det var först nu jag testade det, det kommer från recepten.se och hela familjen gillade maten och det var verkligen smidigt att gör. Vi är en familj som gillar sås så till detta serverade jag en vanlig gräddsås med lite champinjoner i och en lätt grönsallad.

600 – 800 gram fläskytterfilé
2 paket bacon
Cirka 100 gram lagrad ost
400 gram potatis
300 gram morötter

Sätt ugnen på 225°, skölj potatisen så skalet blir rent och skala morötterna. Klyfta morötter och potatis och placera de i en ugnsform med bakplåtspapper i botten. Häll på olivolja och salta, rör om så olja och salt sprids över klyftorna och sätt in mitt i ugnen. Efter 20 minuter tar du ut formen och rör runt lite bland klyftorna så de inte fastnar i botten, klyftorna behöver ytterligare 20 minuter i ugnen.

Skär fläskytterfilén i 3 cm tjocka skivor, linda bacon runt varje bit och stek de på båda sidor på medelhög värme i en stekpanna. När klyftpotatisen är färdig placeras medaljongerna överst och lägg ost över köttbitarna, gratinera sedan i cirka 5 minuter tills osten smält och börjat få lite färg.