Jag fascineras av stark mat från Asien och försöker då och då ge mig på lite olika recept, detta kommer från Arla men då jag missade lite i inköpet inför blev den med en liten tvist på det jag hade hemma istället.
Pad thai sås
3 msk fisksås
2 msk oystersauce
2 msk sweet chilisås
4 msk vatten
2 msk risvinäger
Pressad saft av två lime
300 gram äggnudlar
200 gram kycklingfilé
1 knippe salladslök
200 gram stora räkor
2 ägg
180 gram böngroddar
1 kruka koriander
Blanda ihop alla ingredienser till såsen först och låt den stå till sig lite, tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Strimla kycklingen och stek den i en stekpanna tills kycklingen fått färg. strimla salladslöken och tillsätt dem och räkorna och stek ytterligare cirka en minut. Vispa äggen i en liten bunke innan de hälls ner i stekpannan under omröring.
Häll nudlar, kyckling, böngroddar och hackad koriander i en stor värmefast form, häll över 2/3 av såsen och rör runt, spara resten av såsen till serveringen.