Vi äter ofta kyckling i vår familj och jag försöker variera hur de tillagas, både för att utmana mig själv men även för att se vilka smaker som passar bra ihop och vilka tekniker som ger bäst resultat. Här är det panerad kycklingfilé som får en knaprig välsmakande panering av både panko och parmesan. Resultatet blev väldigt lyckat och detta kommer göras fler gånger hos oss. Receptet kommer från Elina & Mickes mat.

4 kycklingfiléer
2 ägg
½ dl hackad persilja
2 – 3 dl pankoströbröd
2 dl parmesan

Dela kycklingfiléerna på hälften så man totalt har 8 stycken bitar, vispa upp äggen och blanda ner hackad persilja i en djup tallrik. Riv parmesanen och blanda med panko, salt och peppar på en egen tallrik. Doppa kycklingen i äggblandningen och sedan i pankoblandningen (se till att hela kycklingbiten är täckt av pankobladningen).

Hetta upp en panna med rikligt med olja och stek kycklingbitarna i cirka 3-4 minuter per sida. Servera kycklingen med t.ex. ris, bulgur, pommes eller klyftpotatis.