I bland kan en liten minimal ändring lyfta ett recept till oanade höjder, så blev fallet idag när vi till middag hade pankopanerade kycklingfiléer. Kyckling äter vi ofta och barnen i familjen äter maten men det brukar inte vara deras favoritmat. Jag gillar att laga mat med kyckling och kalkon då både då jag gillar smaken och det är nyttigt att inte bara äta fläsk- eller nötkött hela tiden. Detta receptet hittade jag under veckan när jag planerade middagen och gillade bilderna. Receptet hittade jag på recept.se och idag serverades det som på bilden med ugnsrostade grönsaker och kall vitlökssås
4 kycklingfiléer
2 msk vetemjöl
3 ägg
½ dl pankoströbröd
Dubbelpanera bröstfiléerna, vänd de först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i pankoströbröd. Stek kycklingfiléerna på medelvärme i cirka 7-8 minuter. Kolla gärna så köttet är vitt och eventuell köttsaft som rinner ut är klar. Jag hade inte plats med alla kycklingfiléerna i pannan samtidigt så jag stekte de på lite högre värme för att få till en stekytan och körde de sedan i ugnen under tiden rotfrukterna blev färdiga.