Barnen älskar köttbullar men jag försöker varier de rätter som vi lagar här hemma, så när jag hittade detta receptet på Mat & Pyssel var jag bara tvungen att prova. Järparna är smaksatta med dijonsenap och vitlök och sedan rullad i pankoströbröd. Tills dessa järpar serverades färskpotatis, gräddsås och en enkel grön sallad. Dessa järpar blev väldigt lyckade och barnen älskade verkligen smaken.
500 gram blandfärs
½ dl ströbröd
1 dl grädde
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl persilja
1 tsk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Panko eller vanligt ströbröd att rulla i
Blanda alla ingredienser utom blandfärsen i en skål, låt stå och svälla en stund. Tillsätt färsen och blanda smeten, forma järpar och rulla i panko eller ströbröd. Stek eller grilla cirka 7-8 minuter tills de är klara.