Dags för lite mer mat till veckans matlådor, jag brukar för det mesta göra pastarätter till matlådorna då jag tycker de blir goda att värma jämfört med andra rätter. Idag föll valet på en vegetarisk rätt som på svenska heter pasta med svamp men det låter så mycket bättre på italienska Pasta ai funghi. Basen är gjord på svamp och lök, här kan man variera med den svamp man har tillgång till, idag hade jag bara champinjoner så det fick bli det. Receptet är baserat på ett recept av Ellen Fredell som bloggar under Mamabloggen på Expressen.
400 gram pasta (jag valde Bucatini)
200 gram champinjoner
½ gul lök
2 ½ dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
Parmesan
Hackad dill
Koka pastan al dente i saltat vatten, finhacka löken och halvera/kvarta champinjonerna. Stek champinjoner och lök i en stekpanna på medelvärme tills champinjonerna släppt all vätska, häll på grädden och koka upp pastasåsen. Häll i den färdiga pastan, smaka av med salt, peppar och valfri mängd parmesan, jag spridde även lite hackad dill över rätten