En slapp lördag i slutet av oktober och inget önskemål från familjen angående middagsmat, så vad gör man då? Efter en koll i kylskåp och frys fick det bli en pasta på det som fanns hemma med smaker som jag vet fungerar ihop. Med smaksättning bara av salt, peppar, parmesan och fond blev det en väldigt välsmakande snabblagad rätt där resterna kommer bli perfekta till den kommande veckans matlådor.

400 gram pasta
3 pkt bacon
1 gul lök
2 ½ dl grädde
2 msk fond
300 gram frysta gröna ärtor
1 dl riven parmesanost

Koka pastan enligt anvisningen på paketet, när det är en minut kvar hälls de gröna ärtorna i. Skär bacon i smala bitar, häll de i en varm gjutjärnsgryta och stek tills de börjar få lite färg. Under tiden hackas löken fint och läggs i tillsammans med bacon. När löken börjar bli lite genomskinlig hälls fond, parmesan och grädde i gjutjärnsgrytan, låt såsen koka upp och sänk sedan värmen och låt den småkoka tills pastan är färdig. Flytta över pastan med en pastaslev eller tång, gärna så det följer med lite pasta vatten till såsen. Blanda allt och servera mer parmesan.