Solen har äntligen kommit så dagen fick fokuseras på att tvätta sängkläder och torka de ute, plantera om och vattna blommorna på balkongen, tvätta bil och lite annat små fix utomhus. Då är det skönt att maten inte tar speciellt lång tid att göra, pastasåsen kokades klar på samma tid som det tog att värma pastavattnet och koka pastan. Receptet hittade jag på matinspo med Emilia där Emilia Milosavljevic delar med sig av en härlig inspiration och recepten varierar från middag, frukost och bakning, jag har plockat en del recept redan från Emilias blogg och jag har ett par till recept som jag lockas att testa framöver. I receptet nedan valde jag bort chilipulver då en av döttrarna har en mage som inte gillar chili eller andra starka smaker, för att få in lite mer smak använda jag kalvfond istället. Jag köpte för lite broccoli men kom på att jag sett någonstans att stammen blir riktigt god om man skalar av det yttersta, så jag skivade stammen fint och hade med den i maten. Kan bara säga att så kommer jag fortsätta göra när jag ska laga mat med broccoli, riktigt härlig smak i stammen
2 paket bacon
300 gram broccoli
2 ½ dl grädde
2 ½ dl mjölk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 gram pasta
Majsstärkelse
Salt
Peppar
Chilipulver
Tärna bacon, tina broccolin om den är fryst och dela i mindre bitar, finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite olja i en djup panna, tillsätt baconet och stek tills den fått färg. Börja koka pastan under tiden.
Vänd i vitlök och stek lite till, tillsätt broccoli, grädde och mjölk. Krydda med salt, peppar och chilipulver. Låt koka upp och sedan småputtra i cirka 5 – 7 minuter, red med majsstärkelse och tillsätt sedan pastan. Servera!