Dag fyra i karantän och nu fick det bli att kolla vilka rester som fanns i kylskåpet och lägga till lite från frysen till dagens middag. Basen fick bli kycklingfärs och champinjoner som kryddades med vitlök, paprika pulver, salt och svart peppar. Såsen fick bli crème fraiche med lite riven ost som fanns kvar i kylen. Detta är en variant på köttfärssås jag gjort för med lite ändringar bland annat smaksättningen som blev riktigt bra med fond, dijonsenap och kryddorna.
750 gram kycklingfärs
4 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
150 gram färska champinjoner
2 msk fond
2 vitlöksklyftor
Cirka 100 gram riven ost
Parmesan
Paprikakrydda
Salt
Svart peppar
Stek kycklingfärsen så den blir genomstekt och får lite färg, hacka inte sönder den utan låt den stekas i relativt stora bitar jämför med hur man gör med vanlig köttfärssås. Under tiden färsen steks finhackas vitlöken och champinjonerna halveras, kvartas eller delas i fler bitar beroende på storleken. Plocka ur färsen när den är färdigstekt och stek vitlök och champinjoner i lite smör och olivolja tills champinjonerna har vätskat ur sig ordentligt. efter några minuter kryddar du med cirka 1 tsk paprika pulver som steks in i champinjonerna och vitlöken.
Häll i kycklingfärsen och crème fraiche och koka upp, sänk värmen lite och låt såsen sjuda under tiden som pastan kokas. Häll i dijonsenap, fond och maka av med salt och peppar. När det är någon minut kvar på pastan hälls osten i så den hinner smälta i såsen innan pastan blandas i med lite pastavatten.
Rör om och se till att pastan blir täckt med sås och servera med lite parmesan över.